Festival má za sebou úspěšné čtvrtstoletí, jedním z prvních koncertů bylo vystoupení Paco de Lucia Septetu v Praze v Lucerně v roce 1977. Od té doby festival nabídl známá jména – např. v roce 2016 a 2018 francouzského šansoniéra Charlese Aznavoura, opakovaně v různých formacích izraelského jazzového basistu a skladatele Avishaie Cohena a mnoho dalších.

Letos v lednu a únoru na příznivce kvalitního jazzu čekají tři skvělé koncerty v Novoměstské radnici a Jazzklubu U staré paní.

Na prvním koncertu, v pátek 21. ledna v 19.30 hodin v Novoměstské radnici, zahřejí diváky přívalem afrokubánských rytmů dva Kubánci Alfredo Rodriguez a Pedrito Martinez. Virtuózní pianista a brilantní perkusista, oba zároveň svébytní zpěváci se potkají ve Velkém sále radnice v dokonalé symbióze. Koncert vystavějí na temperamentním repertoáru alba Dosologie.

Další koncert skladatele, kytaristy a zpěváka z Beninu Lionela Loveckého plánovaný na středu 2. února se přesouvá na příští rok.

Těšit se ale můžete na 16. února, kdy v Jazzklubu U staré paní od 20.00 hodin vystoupí kvintet Pilgrim curyšského tenorsaxofonisty Christopha Irnigera. Pět členů kapely vzniklé v roce 2010 pochází z různých koutů Švýcarska. Zároveň hrají s jinými kapelami po celém světě. Kvintet se podle znalců během let ukázal být jednou z nejzajímavějších sestav mladého evropského jazzu.

Posledním únorovým koncertem v rámci řady Jazz Meets World je vystoupení rakouského pianisty Davida Helbocka a jeho dvou spoluhráčů. V Novoměstské radnici představí 23. 2. od 19.30 hodin nový projekt. Aktuální album i trio nese výstižný název The New Cool a pianista jeho prostřednictvím nápaditě zkouší nové obsazení a nový přístup k muzice.

Více informací o koncertech, online zakoupení vstupenek zde.

Pořadatelem tohoto festivalu a dalších projektů – Free Jazz Festival a Mezinárodní festival jazzového piana – je společnost P&J Music, jejíž činnost je podpořena grantem hl. m. Prahy.