Pořadatelem festivalu je Český národní symfonický orchestr. A na co se letos můžete těšit? Například na Radka Pastrňáka, autora mnoha dnes již zlidovělých písní, excelentního kytaristu, básníka a frontmana kapely Buty. Představí výběr svých nejoblíbenějších skladeb v symfonické podobě, v aranžmá slavného Stevena Mercuria.

Poslední červnový den festivalu vystoupí v The Loop Jazz Club Hostivař výrazná zpěvačka Morgane Ji, rodačka z ostrova Réunion. Na festival se po pár letech vrací rakouský žesťový septet Mnozil Brass. V Kutné Hoře v chrámu sv. Barbory oslaví festival hudbou významné narozeniny trumpetisty Jana Buriana.

Spisovatelka a violoncellistka Zuzana Dostálová nabídne 4. července divadelní představení Soběstačný, příběh v podání Lukáše Hejlíka, Jiřího Resslera a Markéty Lánské. Milovníky špičkového provedení sborové hudby zase jistě potěší, že na letošním festivalu vystoupí společně s Českým národním symfonickým orchestrem smíšený sbor, který sbírá uznání a ocenění doslova po celém světě.

I letošní rok se posluchači dočkají oblíbeného koncertu v rámci Hollywood Night. Novinkou však je, že tentokrát se před Český národní symfonický orchestr postaví přímo šéfdirigent Steven Mercurio.

Závěr festivalu bude 20. října věnován zpěvákovi a trumpetistovi Chetovi Bakerovi koncertem Let‘s Remember Chet Baker v The Loop Jazz Clubu Hostivař.

Kompletní program festivalu Prague Proms i možnost nákupu vstupenek zde.