Rodinám, které pravidelně navštěvují cyklus Orchestr na dotek, připravil FOK pro adventní čas hudební výzvy pod názvem Vánoční obyčejář, v němž se za zvuků hudby připraví na Vánoce. Jednotlivé díly vyjdou vždy v pátek. Bude se péct cukroví, uklízet pokojíček, skládat hudba podle věšteb z lití vosku a samozřejmě koledovat.

Ve vánočním ladění budou i středeční živá hudební setkání FOK ON s dramaturgem Martinem Rudovským, který představí zajímavé osobnosti ze světa klasiky i hudebního zákulisí.

V podobném formátu se každou neděli budou konat Sváteční rozjímání, kde si budeme s odborníky povídat o Vánocích a jejich tradicích, historii i duchovním odkazu. V současných napjatých chvílích bude takové zahloubání ve starých časech, navíc spojené s dávkou krásné hudby od členů Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK, příjemným pohlazením na duši.

Po celý adventní čas tedy bude FOK přinášet vánoční atmosféru svými večery z krásných zákoutí kostela sv. Šimona a Judy. Všechny přenosy budou ke zhlédnutí na YouTube kanálu Pražští symfonikové FOK.

Dojde také na záznamy komorních koncertů, které se v tomto období měly v kostele sv. Šimona a Judy konat.

Kompletní program na webových stránkách www.fok.cz