Žánrově patří Jazz Čtyř Kontinentů mezi nejpestřejší hudební přehlídky. Návštěvníci klubu se mohou těšit například na jednoho z nejuznávanějších pianistů Antonia Faraa, proslulého saxofonistu Chrise Pottera nebo legendárního kontrabasistu Davea Hollanda, nebude chybět ani charizmatická zpěvačka Liz Wright ani úspěšná skupina Scary Pockets.

Program festivalu:

24. ledna od 20:00 hodin: Will Johns Trio (UK/CZ)

  • Will Johns je synovcem hudebních legend Erica Claptona a George Harrisona. Je vynikající kytarista a zpěvák se zaměřením na klasické elektrické blues a tvorbu legendárních The Cream. V Česku se pro velký úspěch představí již na třetím turné. Jeho hra na kytaru je moderní, ale zároveň respektuje i bohatou historii blues.

13. února od 20:00 hodin: Antonio Faraò Trio

  • Atonio Faraò pochází z Říma, a jeho hudební cítění spolu s pozoruhodným talentem pro melodickou improvizaci přispěly k jeho pověsti jednoho z nejuznávanějších pianistů na mezinárodní scéně.

1. března od 20:00 hodin: Scott Henderson Trio (USA)

  • Americký kytarista, který dokázal se svojí kapelou Tribal Tech v 80. letech vdechnout původnímu jazzrocku nový život a aktualizovat ho pro další dekády, se v posledních letech vrací ke svým bluesovým kořenům. Jako předskokan vystoupí kytarista Jeff Aug.

8. března od 20:00 hodin: Dave Holland Trio with Kevin Eubanks & Eric Harland

  • Během své bohaté padesátileté kariéry se stal Dave Holland legendou světového jazzu! Do Jazz Docku přijíždí tentokrát s triem, ve kterém excelují dva neskuteční hudebníci z elity světového jazzu: kytarista Kevin Eubanks a bubeník Eric Harland.

13. března od 20:00 hodin: Chris Potter Quartet

  • Hudba Chrise Pottera je košatá, eklektická a čerpá z mnoha hudebních vlivů. Aby byla dobře patrna obsáhlost jeho záběru, uvádí sám Potter jako inspiraci hudbu Duka Ellingtona, Jamese Browna, Stockhausena nebo Radiohead.

24. března od 19:00 hodin: Noble–Slavík–Clarvis (UK/CZ)

  • Trio Noble–Slavík–Clarvis představuje českého kontrabasistu Jiřího Slavíka ve spolupráci se dvěma o generaci staršími anglickými muzikanty, kterými jsou pianista Liam Noble a perkusista Paul Clarvis.

24. března od 22:00 hodin: KCL (Krantz/Carlock/Lefebvre) (USA)

  • KCL je trio špičkových hudebníků, kteří jsou vyhledávanými sidemany a studiovými hráči pro mnoho velkých osobností světové hudby. Za inspiraci k jejich hudbě lze považovat elektrifikované fusion kapely Milese Davise z 60. a 70. let, s příměsí funku, rocku a elektronických efektů.

13. dubna od 21:00 hodin: Ari Hoenig Trio

  • Fenomenální bubeník Ari Hoenig se svým hvězdným triem ve složení Gadi Lehavi na piano a Ben Tiberio na kontrabas představí zejména hudbu ze svého posledního alba Golden Treasures (Fresh Sound), kterou nahrál právě v této sestavě.

25. dubna od 21:00 hodin: Lizz Wright (USA)

  • V klubu Jazz Dock vystoupí americká zpěvačka Liz Wright poprvé. V jejích písních se mísí gospel s bluesovou tradicí a jazzovým feelingem. Doprovodí ji vynikající kapela, posluchači se mohou těšit na mimořádný zážitek.

3. května od 21:00 hodin: Ben Wendel Group

  • Jeden z nejuznávanějších saxofonistů a skladatelů současnosti Ben Wendel je u nás dobře znám jako člen slavné kapely Kneebody (nominace na Grammy), která v Jazz Docku již několikrát s velkým úspěchem vystoupila.

9. května od 21:00 hodin: Donny McCaslin

  • Slavný americký saxofonista Donny McCaslin se po letech vrací do Jazz Docku a přiváží opět kapelu složenou z velkých hvězd současné newyorské scény.

22. května od 21:00 hodin: Scary Pockets

  • V roce 2017 začali natáčet skvělá živá videa s funkovými cover verzemi známých populárních písní a dodnes jich natočili přes 300. Jejich originální, vtipná a hudebně svěží videa zaujala fanoušky po celém světě a mají na svém kontě již 243 miliónů zhlédnutí na YouTube. Letos se vydají na turné po Evropě a navštíví také vůbec poprvé Jazz Dock.
Podrobné informace na stránkách Jazz Docku.