Jazz Dock Orchestra je moderní jazzový big band na evropské úrovni, a dá se říct i jakousi „vlajkovou lodí“ klubu Jazz Dock. Má za sebou již čtyři roky úspěšného fungování s vlastním originálním repertoárem a skladbami světových autorů. Pravidelnost jejich práce přináší obrovskou jistotu, sehranost, energii i mimořádnou interpretační kvalitu.

Na koncertě 17. ledna se ujme vedení big bandu Jan Jirucha a bude uvedena jeho svita věnovaná Charlesi Mingusovi „Triumph of the Underdog" a ve druhé části večera skladby Charlese Minguse v aranžích Andyho Schofielda a Jana Jiruchy.

Americký jazzový kontrabasista, skladatel a příležitostný pianista Charles Mingus (1922-1979) je pokládán za jednoho z největších jazzových hudebníků a skladatelů 20. století. Během svého života nahrál několik vysoce ceněných alb. Jeho skladby nejsou moc často prováděny jinými jazzovými hudebníky, a to i přes svou melodičnost a osobitost. Jeho ansámbly prošla spousta jazzových muzikantů, někteří z nich se později proslavili se svými vlastními soubory. Mingus dokázal často překvapit nejen tím, že si do svých ansámblů vybíral méně známé hudebníky, ale i nekonvenční nástrojovou pestrostí svých ansámblů.

Složení big bandu: Saxofony: 1. alt – Andy Schofield, 2. alt – Petr Kalfus; 1. tenor – Marcel Bárta, 2. tenor – Suzanne Higgins, baryton sax – Jakub Cirkl; trubky: Petr Harmáček, Martin Jůzl, Miroslav Hloucal, Miroslav Nováček; pozouny: Jan Jirucha, Štěpán Janoušek, Richard Šanda, Tomas Bialko; rytmická sekce: klavír – Jiří Levíček; kontrabas – Tomáš Baroš; bicí nástroje – Daniel Šoltis.

Vstupné:

  • na sezení 400 Kč, při zakoupení vstupenky již není nutné rezervovat místo
  • na stání 270 Kč

Vstup na koncert:

  • za splnění podmínek aktuálních mimořádných opatření.
Jazz Dock