Kdo je Judith Hill? Zpěvačka a skladatelka afroamerického a japonského původu se smyslně podbarveným hlasem, která vystupovala jako vokalistka v pozadí největších světových hudebních hvězd.

Rychlá a bohatá kariéra

Vokálů se ujala například na koncertech Stevieho Wondera nebo Michaela Jacksona. S Jacksonem dokonce zpívala během jeho připravovaného a nedokončeného turné This Is It známý duet I Just Can Stop Loving You. Po tragické zprávě o jeho úmrtí se ujala hlavního hlasu ve skladbě Heal The World, který zazpívala na jeho pohřbu.

Na začátku své hudební kariéry také zvedla ze židle porotu známé americké pěvecké soutěže The Voice, kde se dostala až do Top 8. V USA a ve Velké Británii si pak zažila svoje chvíle slávy jako předskokanka na koncertech dalších mega hvězd jako je americký zpěvák a držitel Grammy John Legend nebo legendární Prince. Mimochodem, svoje debutové album s názvem Back In Time vydala ve spolupráci právě s Princem.

Golden Child

Nové album Golden Child, které zpěvačka v Praze představí, je autobiografické, originální, energické a spojuje prvky funku, soulu, R&B a jazzu. Jemné balady za doprovodu smyčců střídají skladby s tvrdou elektrickou kytarou a silnými vokály.

Judith na albu nejen zpívá, ale také hraje na klavír a kytaru, z velké části se podílí i jako skladatelka a textařka.