Historicky první koncert České filharmonie na Vltavě se odehraje na plovoucí scéně mezi mostem Legií a Slovanským ostrovem, v blízkosti Národního divadla a s úchvatným panoramatem Pražského hradu v pozadí.

Česká filharmonie v programu oslavujícím českou hudbu a české předsednictví v Radě EU vystoupí pod taktovkou dirigenta Semjona Byčkova. Sólových partů se ujmou renomovaní pěvci, jako například sopranistka Evelina Dobračeva, mezzosopranistka Lucie Hilscherová, tenorista Aleš Briscein a basista Jan Martiník. Sólo na varhany přednese Daniela Valtová Kosinová. Na plovoucí scéně se představí také Pražský filharmonický sbor pod vedením sbormistra Lukáše Vasilka.

Plovoucí scéna na hladině Vltavy umožní sledovat umělecký zážitek nejen přímo z hladiny řeky, ale i z mostů, sousedních ostrovů či vltavských nábřeží. Zážitek z koncertu si ale můžete dopřát i z lodiček či šlapadel.

Koncert, který pořádá festival Prague Sounds ve spolupráci s Českou filharmonii, se koná za podpory hlavního města Prahy a Ministerstva kultury České republiky.

Další informace na: www.koncertproevropu.cz