Trumpetista, skladatel, kapelník a amatérský malíř Laco Deczi se narodil v roce 1938 ve vesnici Bernolákovo na Slovensku. V roce 1962 odešel z Bratislavy do Prahy, kde působil až do své emigrace v roce 1985. Po několika měsících strávených v Západním Německu nakonec definitivně zakotvil ve Spojených státech, kde žije do teď. Je frontmanem kapely Celula New York.

Od svého vstupu na profesionální hudební scénu byl Laco Deczi jejím enfant terrible a punc výjimečnosti mu zůstal dodnes. Navzdory tehdy převládajícímu West Coast jazzu začal prosazovat explozivní hard bop podle svého velkého vzoru Clifforda Browna. Tento styl později spojil do působivé symbiózy s elektrickou jazz-rockovou fúzí Milese Davise, v jejímž duchu se odvíjí Decziho hudba dodnes.

Koncerty na střeše

Jazz Dock v rámci festivalu Jazz On the Roof nabízí koncerty, které se odehrávají každé sobotní odpoledne na střeše klubu. V sobotu 31. července zde vystoupí Richard Šanda Trio.

Trombonista a skladatel Richard Šanda je i přes svůj mladý věk vyhledávaným a zkušeným hráčem působícím v předních českých big bandech. Pro tento koncert se k němu připojí jeho spoluhráči z ostatních společných projektů. Vojtěch Drnek bude hrát na akordeon, Tomáš Baroš na kontrabas. 

Další program Jazz Docku najdete zde.