V Bazilice sv. Jakuba začne Novoroční koncert v 16.00 hodin. Pořádá ho Svatojakubské Audite Organum, k varhanám usedne Irena Chřibková, spoluúčinkuje Vladimír Rejlek, který patří mezi špičku českých hráčů na trubku. Na programu jsou skladby světových skladatelů jako Marc-Antoine Charpentier, Johann Sebastian Bach, Hery Purcell, Georg Philipp Telemann a další.

To nejlepší z české a světové hudby uvede ve sv. Martinu ve zdi od 17.00 hodin smyčcové kvarteto členů předních českých orchestrů. Budou to díla Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, George Bizeta, Antonia Vivaldiho a dalších. Sál je vytápěn a má výbornou akustiku.

Na Novoročním koncertu Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK ve Smetanově síni Obecního domu zazní tradičně Slovanské tance Antonína Dvořáka. Řízení orchestru se ujme šéfdirigent Tomáš Brauner. Koncert začíná v 19.30 hodin.

Česká filharmonie připravila pro Novoroční galakoncert v Rudolfinu program ve vídeňském stylu. Se sopranistkou Katharinou Konradi nastudoval a provede maestro Manfred Honeck. Začátek galakoncertu s podtitulem „Vídeň v Praze“ je ve 20.00 hodin.