V této nešťastně omezené době vznikl neomezený virtuální prostor s možností dívat se na koncerty, zábavu, kulturu a sport. A projekt #pomahameprvnilinii navíc přispívá na dobrou věc.

Výtěžek z koncertů putuje totiž na vybrané projekty, které pomáhají těm, kteří jsou v boji s koronavirem právě v první linii. Organizátoři již společně s diváky vybrali přes 1,3 milionu korun, kterými podpořili Český červený kříž, sestřičky nebo záchranáře.

Petr Kolář s kapelou

Přímo do vašich domovů vstoupí 10. května v rámci projektu #pomahameprvnilinii například například Petr Kolář se svou kapelou. Známý český zpěvák vydal na šest sólových alb a určitě patří mezi nejvýznamnější interprety české scény.

Pochází z Českých Budějovic. V roce 1995 vystupoval se skupinou Precedens, o sedm let později se stal frontmanem metalové kapely Arakain. Hodně na sebe upozornil hitem „Ještě, že tě, lásko mám“ od skladatele Karla Svobody, který se stal jedním z nejhranějších vůbec.

Mezi další oblíbené písně Petra Koláře patří song „Navzdory hříchům“, který dokonce kdysi věnoval jako omluvu své manželce za nevěru. Je známý i z muzikálů, kde účinkuje především v hlavních rolích.

V projektu již pomohli...

V rámci projektu #pomahameprvnilinii již vystoupili mimo jiné Jan Smigmator, DiViDlo Jiřího Stivína, Rybičky 48 nebo protagonisté show Partička.

Svoje live stream představení má za sebou také zpěvačka a skladatelka Olga Lounová, která si přizvala jako své hosty českého zpěváka populární hudby, herce, rappera, moderátora Raega a mladou zpěvačku, písničkářku a hráčku na ukulele Elis Mráz. Zisk z koncertu zpěvačka věnovala sestřičkám a záchranné službě nemocnice v Kladně. Na jejich společné vystoupení se můžete podívat ze záznamu.

Praktické informace

Pokud se rozhodne zúčastnit se koncertu, po zakoupení vstupenky obdržíte v potvrzovacím emailu přístupový kód. Každý tento unikátní kód umožňuje jeden přístup k živému přenosu a vždy pouze z jednoho zařízení.

Projekt působí v technickém skladu, kde je postavené velké podium, LED stěna, kamerový řetězec, světelný park a zvuková aparatura.

Nenechte si ujít skvělý hudební zážitek, uvidíte vše, na co jste zvyklí na velkých koncertech!