Supermoderní loď Bella Bohemia je ekologickým plavidlem na elektrický pohon, jeho provoz tak živou hudební produkci nebude narušovat. Program jednotlivých večerů se bude lišit, ale po oba dny se diváci a posluchači na březích Vltavy mohou těšit na to nejznámější, nejkrásnější a nejzvučnější z operního repertoáru Národního divadla a Státní opery.

V sobotu 19. června vypluje loď s hudebníky na palubě z blízkosti Národního divadla a postupně zastaví u tří stanovišť. První bude mezi Střeleckým ostrovem a Kampou a zahájí hudební produkci ve 20:00 hodin. Druhé bude přístaviště u Rašínova nábřeží, kde se bude hrát zhruba ve 20:50 hodin. Posledním místem bude Smíchovská náplavka, kam loď připluje asi ve 21:20 hodin. V průběhu večera zazní ukázky například z Bizetovy Carmen, Rossiniho Lazebníka sevillského, Pucciniho Turandot, Smetanovy Prodané nevěsty a Dvořákovy Rusalky.

Také 26. června jsou na programu slavná díla - zazní ukázky například z Verdiho La traviaty, Rigoletta a Aidy, Čajkovského Labutího jezera, Mascagniho Sedláka kavalíra a Pucciniho Bohémy. Místo, kde loď v tomto termínu zastaví, bude jen jedno: mezi Střeleckým ostrovem a Kampou v prostoru poblíž mostu Legií ve 20:00 hodin.

Organizátoři upozornili, že v případě nepříznivého počasí se akce konat nebudou. Více informací najdete zde.