Festival se koná v rámci konference Světové asociace symfonických kapel a souborů WASBE (World Association of Symphonic Bands and Ensembles) na počest česko-americkému skladateli Karlu Husovi, jehož Hudba pro Prahu 1968 je ikonickým dílem symfonického dechového repertoáru, a s ročním covidovým zpožděním připomene také 100. výročí narození tohoto skladatele.

Na Žofíně vystoupí Ústřední hudba Armády České republiky, Saratoga High School Concert Band (USA), Montclair State University Wind Ensemble (USA), University of Delaware Wind Ensemble (USA), Orkest Orventus Wind Band (Nizozemí), Edmonton Winds (Kanada), Národní dechový orchestr (Česká republika), Korean Wind Orchestra (Jižní Korea), Sinfonisches Landesblasorchester Hessen (Německo), Sinfonisches Blasorchester Bern (Švýcarsko), Harmonie Šternberk (Česká republika), University of Louisville Wind Ensemble (USA), Banda de Música Filarmónica Beethoven (Španělsko) a WASBE Youth Wind Orchestra (mezinárodní). Vstupenky na koncerty lze zakoupit zde.

Druhá část programu se uskuteční open air ve Valdštejnské zahradě. Na tyto koncerty je vstup volný, podrobnosti jsou k dispozici na stránkách Sounds of Žofín.