Hlavním cílem festivalu Praha Žije hudbou je představit pouliční umění široké veřejnosti a zpříjemnit tak každodenní život všech obyvatel města. Program letošního šestého ročníku festivalu pouličního umění má být větší, hezčí a propracovanější než kdy dřív. „Máme v plánu třeba větší zapojení nehudebního uměleckého programu nebo speciální vzhled našich buskovacích lokací,“ prozradili pořadatelé.

Letos přichystali přes 200 vystoupení na více než 40 místech po celé Praze. Třeba na náměstí Republiky, Kampě, Můstku a mnoha dalších starých i zbrusu nových lokacích se můžete těšit na zástupy muzikantů, umělecké performance i cirkusová představení.

V ulicích potkáte třeba svérázného trumpetistu Laca Déczi s kapelou Celula New York, písničkáře proslaveného hitem V naší ulici Voxela, éterickou zpěvačku a klavíristku z budoucnosti Báru Zmekovou, loopera a beatboxera Endru, českou Auroru Aiko, ironického rappera Stříbrného Rafaela a mnoho dalších.

V divadlech, zákoutích a na piazzetách objevíte seriózní herecká představení jako je oceňované Lavabo nebo UR-fascism Jakuba Gottwalda či apelativni básnictví přímo z úst principála slampoetry Anatola Svahilce.