Nora En Pure se narodila v roce 1990 v Johannesburgu jako Daniela Di Lillo jihoafricko-švýcarským rodičům. Dětství ale prožila v Curychu, kde se už jako dítě učila hrát na různé hudební nástroje.

Ve své tvorbě kombinuje jihoafrické kořeny, zní v ní kmenové obřadní bubny stejně jako ozvuky klasické hudby a klavírní melodie se prolínají s přírodními nahrávkami, což činí její elektronický sound velmi melodickým – a vzdaluje ji současnému trendu využívání hlavně vokální složky.

Elektrickou hudbu jsem neměla ráda, přiznává Nora

Jak sama hudebnice řekla v zahraničním rozhovoru, kombinování odlišných prvků pro ni vždy bylo naprosto přirozené. „Vyrostla jsem v domácnosti, kde se hrála klasická hudba, a později jsem začala poslouchat rockovou a indie muziku. Elektronické hudbě jsem se vyhýbala, nudila mě tím, jak se pořád opakovala,“ uvádí Nora. „Inspiraci čerpám z přírody nebo filmových soundtracků, snažím se své posluchače odvést od stresu každodenního života,“ pokračuje DJka.

Desítky tisíc zhlédnutí

Mladou DJku v roce 2013 vystřelil ke slávě přímo raketově hit Come Whit Me, následovaly další hity jako Morning Dew, You Are My Pride, U Got My Body, Waves a mnoho dalších tracků a remixů. Každé vydání jejího podcastu Purified má desítky tisíc zhlédnutí.

V Praze představí nové EP

Nora je také velmi nadaná a šikovná producentka, stojící za celou řadou hitů a oblíbených remixů. Jejím nejnovějším dílem, které představí právě v Praze, je EP Delta / Bartok, které vyšlo nedávno a zaznamenává opět celosvětový úspěch. Nora v Praze a konkrétně právě v Roxy vystoupila již několikrát a vždy předvedla úžasnou show, o které se dlouho mluvilo, a která okořenila horké léto svými melodickými tracky.