Tradiční adventní koncerty jsou již pro vás připraveny. Například tuto sobotu v centru metropole v kostele Panny Marie Sněžné a o den později v Havelské ulici na Starém Městě zahraje a zpříjemní návštěvníkům vánoční atmosféru cimbálová muzika společně s pěveckým sborem z Uherského Hradiště.

Viva la musica

O gymnaziálním souboru z Uherského Hradiště jste už možná někdy slyšeli. Na hudební scéně působí již od roku 2010 a od té doby je o něm slyšet čím dál tím častěji. Tento smíšený pěvecký sbor se zaměřuje na čtyřhlasou hudbu a capella od staré hudby přes úpravy lidových písní po černošské spirituály.

Cimbálová muzika

Ze stejného města pochází i cimbálovka Cifra, která patří mezi výrazné představitele nové vlny folklorních souborů. Vznikla v roce 1999 z dětské cimbálové muziky Základní umělecké školy.

Soubor ve svém repertoáru v současnosti zpracovává především oblast uherskohradišťského Dolňácka, Uherskobrodska, luhačovického Zálesí, moravských Kopanic a dalších oblastí Slovácka.

Kromě jiného se zaměřuje také na adventní a vánoční hudbu, se kterou oslovuje diváky v pravidelných každoročních vánočních koncertech.

A na pražské vánoční koncerty se Cifra spojila se souborem Viva la musica. Propojení klasického zpěvu sboru a ojedinělé cimbálové muziky s kouzlem předvánoční Prahy bude jistě přínosem duchovnímu vyžití v průběhu letošních svátků.

 

  • Více informací zde