Přátelské prostředí, kvalitní nabídku skvělého občerstvení a bohatý kulturní program nabízí tréninková kavárna Café Na půl cesty. Přes den voní příjemně fair trade kávou a večer se pak proměňuje na podnik s klubovou atmosférou. Její terasa, která pozvolna přechází v park, je pro to jako stvořená.

Zároveň je ale důležitým místem, kde se koná pracovní trénink pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním, zejména se schizofrenií. Pomáhá zlepšit jejich dovednosti jako organizaci a plánování práce, soustředění nebo komunikaci.

Koncert kapely Tra-La

A jaká hudební překvapení vás v Café Na půl cesty v létě čekají? Na začátku druhé půlky prázdnin - 5. srpna tady pod širým nebem zahraje jak k tanci, tak k poslechu kapela čerpající inspiraci z lidové hudby od Karpat až po Pyrenejský poloostrov - Tra-La.

Roztančí vás jejich temperamentní balkánská hudba a písně sefardské, které znějí tak trochu exoticky. Vstupné můžete hodit kapele přímo do klobouku.

Open-air Live koncert Pharamis a Helado infinito

O dva dny později, 7. srpna, se představí další dvě skvělé kapely. Pulzující grupa neřízených individuí, jak sama o sobě říká skupina Pharamis. S ní se můžete nechat unést na divokých vlnách electro-popu a funky.

Argentinsko-chillské duo Helado Infinito je zase mixem popu, folku, hip-hopu a elektroniky. Jejich písně o vztazích, lásce a cestování vás určitě nenechají v klidu sedět na židlích.

Desafinado duo

Kytarista ze Sicílie a zpěvačka z Moldávie přinesou 13. srpna do Café Na půl cesty mezinárodní nádech a horké rytmy rockabilly, což je jeden z nejstarších stylů rokenrolové hudby. V repertoáru nebude chybět ani jazz, blues a bossa-nova.

Těšte se, všichni hrají venku za každého počasí a určitě vás roztančí!