Multikulturní centrum v Holešovicích nabízí samo o sobě zajímavou podívanou. Jeho neobvyklý design se spoustou podivných předmětů je patrný už při pohledu zvenčí. Interiér i exteriér jsou navrženy ve futuristickém stylu steampunk a jsou vyzdobeny množstvím fascinujících soch a plastik z recyklovaných kovů, dřeva i keramiky.  

Již dlouhá léta je navíc nedělitelnou součástí pražské kulturní sítě respektovanou nejen u nás, ale i v zahraničí, a poskytuje skutečnou kříženinu kultur a žánrů.

Rozmanitý program

Cross Club denně nabízí hudební program zaměřený na nemainstreamové žánry, jak v živé, tak elektronické hudbě. Na dvou scénách můžete potkat často české i zahraniční headlinery velkých festivalů. Vybírat můžete z velmi rozmanité škály stylů, například od dubu, dubstepu, breakbeatu a drum and bass přes reggae, ska, punk, rockabilly až po world music.

Kromě hudebního programu prezentuje klub také alternativní kultury se zaměřením na mladé divadelní soubory, autorská čtení, cestovatelské besedy, promítání klubových filmů i aktuální kinematografie, vzdělávání pomocí dokumentárních filmů a besed a v neposlední řadě i odpolední divadelní představení pro děti. To vše za minimální vstupné nebo dokonce zcela zdarma.

Zooblasters

23. srpna se v Crossu můžete těšit na pěknou show, o kterou se postará novinka na hudební elektro scéně. Doslova zvířata z celého světa vám předvedou nadupaný party beat. Utekli z klecí v roce 2019 a nyní se chystají pokřtít své první EP Welcome to the Human Zoo.

Každé z těchto zvířat je navíc jinak žánrově naladěné, tak se těšte, co předvede třeba King Lion, Gangsta Frog a další neméně zajímaví členové této originální kapely.

Pokud jste zvědaví, neměli byste Cross Club určitě minout.