Známý jazzový přístav v centru hlavního města s jistotou vždy nabídne špičkové jazzové kapely, sólisty české i světové scény a příjemnou atmosféru. Třeba takovou intimní a ztišenou při "niternějších" produkcích, nebo naopak divokou při tanečních večerech. Navíc s jedinečným pohledem na centrum Prahy s romantikou večerní Vltavy.

Marta Kloučková Q + David Dorůžka

Na co se v tomto jazzovém ostrově můžete těšit v měsíci červnu? Přijďte si například poslechnout písně z alba Loving Season a novou tvorbu Marty Kloučkové a Davida Dorůžky. Multižánrová zpěvačka, textařka a skladatelka působící na české jazzové scéně je finalistkou mezinárodní jazzové soutěže Voicingers 2017. Středem její autorské tvorby je Marta Kloučková Quartet, jenž tvoří hudebníci patřící k tuzemské jazzové špičce.

Jejich společné debutové album Loving Season, na kterém hostují David Dorůžka a soubor Clarinet Factory, patří podle české kritiky k nejlepším jazzovým albům roku 2018. Navíc je členkou vokálního sextetu Skety a spolupracuje s tělesy a hudebníky napříč žánry (Concept Art Orchestra, Barbora Poláková, Floex). Od roku 2019 ji můžete také slýchat v jazzových pořadech na ČRo Vltava.

Jazz Dock Orchestra

Moderní jazzový big band na evropské úrovni – Jazz Dock Orchestra je rozhodně „vlajkovou lodí“ klubu Jazz Dock. I ten se ve slavném klubu v červnu představí.

Orchestr úspěšně funguje na scéně již dva roky. Pyšnit se může vlastním originálním repertoárem a skladbami světových autorů. Jejich devízou je sehranost, energie a mimořádná interpretační kvalita.

„V rámci červnového koncertu povede orchestr britský saxofonista a aranžér Andy Schofield a zazní hudba z jeho alba Suite for J.T. (John Taylor). Toto CD vydalo prestižní vydavatelství Animal Music a hudba původně napsaná pro menší obsazení zazní v plném obsazení jazzového orchestru,“ lákají na koncert pořadatelé Jazz Docku.

Trochu rocku v Jazz Docku

Čtyři výjimečné koncerty odehraje v červenci v Jazz Docku David Koller! Půjde o exkluzivní příležitost vidět tuto hvězdu české rockové scény v prostředí komorního klubu. Můžete se těšit na písně jako Chci zas v tobě spát, Gypsy Love, Amerika a další hity Davida Kollera ve speciálním akustickém aranžmá.