Další pokračování letních koncertů pod širým nebem v Kampusu Hybernská přinese romskou kapelu s mezinárodní příchutí. Trio Romano se zapsalo do podvědomí posluchačů již před více než deseti lety v Praze, kde také kapela vznikla.

Trojice skvělých muzikantů

Původní sestava Tria se skládala nejen z romských, ale také z balkánských nebo českých muzikantů, proto také dodnes kromě klasického romského repertoáru posluchači tančí na tradiční balkánské hity z bývalé Jugoslávie. Jádro dnešní sestavy tvoří vynikající kytarista, zpěvák a občasný herec Milan „Migel“ Horvát, jehož specialitou jsou písně ve stylu Gipsy Kings. Jeho mladší bratr Petr Horvát hraje na baskytaru, třetí člen kapely Gyulla Banga je zpěvák a sólový kytarista a prý také trochu živel, který hudební čísla doplňuje různými vtipnými scénkami všeho druhu.

Romská muzika trochu jinak

Trio Romano má oproti jiným romským kapelám poměrně široký repertoár. Muzikanti nejsou zaměřeni pouze na klasické romské odrhovačky, svá vystoupení doplňují také balkánskými hity (většinou z bývalé Jugoslávie) nebo písněmi ve stylu Gipsy Kings. V hudbě je tak cítit vliv flamenca, čardáše, slovenského folklóru anebo francouzského swingu.

Mnoho energie, lehkost, jedinečný zvuk, skvělá atmosféra – tak popisují návštěvnici živé koncerty této party, kterou 30. července uslyšíte v Hybernské.