Festival už tradičně nabídne zahraniční i domácí soubory nového cirkusu, pohybového divadla, či klaunerie, dětská představení i občerstvení – mezi cirkusovými šapitó se zde dá příjemně prožít celý den.

Kdo přijede ze zahraničí?

Vrací se například Kanaďané z Cirque Alfonse, kteří v Praze vystupovali už v roce 2017 se svým rozdováděným fousatým představením Barbu. Nyní přivezou svou novinku Tabarnak.

Těšit se můžete také na představení Saison de Cirque, kde Viktor Cathala a Kati Pikkarainen dokazují, že jsou nejen skvělí artisté, ale mají také smysl pro humor. V jejich novém titulu se tradiční cirkus potkává s tím současným.

Uvidíte také artisty ze Sibiře, švédského žongléra Matiase Salmenaha anebo talentovaného voltižéra a jezdeckého akrobata Ludovica Baladina.

Češi na Letné

Vedle zahraničních hvězd se představí i čeští umělci několika generací. I letos to budou oblíbená Losers Cirque Company. Tentokrát s premiérou - inscenací Hrdinové, na které spolupracoval umělecký ředitel činohry Národního divadla Daniel Špinar a choreograf Radim Vizváry. Diváci se kromě novinky dočkají i oblíbeného představení Ego, na programu bude i jejich starší, velice úspěšné představení Kolaps.

Na Letnou dorazí také Cirk La Putyka se svou letošní novinkou Isole. Holektiv zase představí dobové zpracování příběhu první české pilotky s názvem Božena a VOSTO5 pro změnu vzdá hold Hančovi a Vrbatovi v loutkohereckém představení Slzy ošlehaných mužů.

Další zajímavá představení uvedou například soubory Collective Momentum, Feel the Universe Circus Company, Lukas Blaha a Eva Stará, Squadra Sua, studenti brněnské JAMU, Bratři v tricku, nebo G.N.A.T.

Mezinárodní festival Letní Letná se koná za podpory hlavního města Prahy, městské části Praha 7 a Ministerstva kultury ČR.