V průběhu sedmi večerů, jejichž program vzniká přímo pro festival, se divákům představí pestrý program. Kromě novocirkusových „Lůzrů“ se návštěvníci festivalu mohou těšit na skvělé hudebníky anebo třeba beatboxera.

Losers a jejich tvorba

Týdenní akce bude odstartována v pátek 17. května pořádající Losers Cirque Company, která připravila průřez svou dosavadní tvorbou. Fanoušci si tak připomenou i první „loserovské“ představení eponymní The Loser(s), dále pak Walls & Handbags, což je tanečně akrobatická podívaná, která se těší oblíbenosti diváků již několik let. Inscenace je o malém chlapci a pětici dospělých mužů, kteří se vrací na dvorek za zdí, aby opět snili své klukovské fantazie.

Mezi hudbou a akrobacií

Nezůstane ale jen u nového cirkusu, další večery se návštěvníci dočkají například Vojty Dyka nebo vokální skupiny Skety.

Společně s Losers se představí také EnDru - vicemistr světa v loopingu, dvojnásobný mistr České republiky v beatboxu, vítěz evropské soutěže 1st Marathon beattbox battle a majitel několika dalších hudebních ocenění. Spolu s artisty a hudebníky předvede na Vyšehradě své neuvěřitelné improvizační schopnosti. Ve svém vystoupení tito umělci propojí zpěv s beatboxem, tancem, akrobacií, light designem a animacemi.

Bárta vystoupí s EnDruem

S umělci nového cirkusu vystoupí také Klára Vytisková alias Klara & The Pop. Tématem jejího celého koncertu, který propojí hudbu a akrobacii, bude domov, rodina a dětství, jimž se věnuje i na své poslední desce nazvané Home.  

Festival pak korunuje legendární Dan Bárta, který vystoupí společně s EnDruem. V unikátním představení, kde hlavní roli hrají zvuk a světla, se k nim opět připojí členové Losers Cirque Company a oslaví tak unikátní spojení hudby, slova a akrobacie, kterému je věnován celý projekt.