V rámci projektu Senát pro kulturu uvede ve Valdštejnské zahradě v nádherném prostoru sala terreny své dvě inscenace Divadlo Na zábradlí. Bude to zábavná sonda do života lepší společnosti „Mýcení“ (30. a 31. července) a inscenace Korespondence V+W oživující vzájemné listy legendárních tvůrců Osvobozeného divadla Voskovce a Wericha, jejichž cesty se po únoru 1948 rozešly (1. a 2. srpna). Vstupenky na stránkách divadla.

Valdštejnská zahrada

Valdštejnská zahrada, Foto: Tomáš Benda

Projekt Kulturní léto v Senátu nabídne například 5. srpna představení Překrásná bohyně Diana aneb la bellissima caciattrice. Slovem a dobovou hudbou přiblíží osudy Italky Diany Marie, která se vdala za Humprechta Jana Černína. Krásná Italka byla ale v Čechách nespokojená a manželství s bohatým hrabětem se vyvinulo v nešťastný vztah. Účinkovat budou zpěvačky Anna Czerninová a Veronika Vildmanová, na flétnu a fagot zahraje Jana Vávrová, na italský virginal Radek Hanuš. Dramaturgii a scénář pořadu vytvořila historička Eva Chodějovská. Vstup je zdarma.

Milovníci hudby se mohou těšit 25. a 26. srpna na koncerty Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. Zazní skladby Beethovena, Čajkovského, Dvořáka. Chybět nebudou ani oblíbené filmové lahůdky vybrané s odkazem na velikány českého filmu: herecké, režisérské i skladatelské. Vstupné dobrovolné.

Přehled koncertů a představení ve Valdštejnské zahradě je na stránkách Senátu PČR.