Knihex je místem pražského setkávání nakladatelů a čtenářů v příjemné přátelské atmosféře. Koná se dvakrát do roka, letní verze venku u řeky, zimní pěkně v teple. Své knižní přírůstky tu představují kvalitní menší nakladatelství, které zastupují sami nakladatelé, jež živě konverzují se svými čtenáři. Knihex je tak otevřen pro zhruba 40 vystavujících, kteří jsou vybírání na základě kvality své produkce.

O Knihexu

Knihex vznikl z toho důvodu, že u nás neexistovala platforma, jež by byla určena pro menší kvalitní nakladatele, kteří nemají finance na účast na velkých knižních veletrzích a mívají problémy i s distribucí knih. Jarmark chce zvýšit povědomí o těchto nakladatelích a jejich titulech, které často jsou zajímavé, ale nakladatelé jsou velmi finančně limitováni, většinou jsou závislí na grantech, na větší propagaci už nezbývají peníze. A právě proto je tu setkávání se čtenáři v rámci Knihexu.

Nejen knihy

Zimní Knihex se koná ve Studiu Alta, a kromě knih se návštěvníci můžou těšit na další kulturní aktivity, ať už to jsou divadelní představení, dílny, křty, autorská čtení, odpočinkové zóny, dětský koutek a další. Součástí akce je i antikvární stánek, kam můžou lidé přinést literaturu, kterou už nechtějí, a jinou zase získat.

Koho potkáte

Z nakladatelů se představí například Akademie múzických umění, Artefactum, Baobab, Běžíliška, bflmpsvz, BiggBoss, Bylo nebylo, Casablanca, Fake Fake Fake, GplusG, Galerie hlavního města Prahy, Gnóm, H+H Vyšehradská, Host, Institut umění – Divadelní ústav, Jakost, Knihovna Václava Havla, Kudla Werkstatt, Malvern, Meander, Mot, Nová beseda, Paper Jam, Paseka, Petrkov, Pipasik, Poketo, POP – PAP, ROE, Rubato, Runa, Take Take Take, Trigon, Trystero, Upapæpop, Verzone, Vltavín, wo-men či časopisy A2, Lógr anebo Revue Prostor.