Artotéka je součástí pobočky Opatov. Půjčuje obrazy domů. Nabízí umělecké reprodukce českých a světových malířů. Má rozsáhlou sbírku grafik českých umělců druhé poloviny dvacátého století. Reprodukce malířských děl má k půjčení v rámech i ve formě volných listů. Grafiky rámované nebo paspartované.

Každý měsíc pořádá ve foyer pobočky Opatov výstavu, na níž představuje výtvarné umělce – grafiky, malíře, ilustrátory, fotografy či sochaře. V současné době, u příležitosti 120. výročí narození Cyrila Boudy, jsou zde vystaveny méně známé ilustrace umělcových knih z 30. a 40. let 20. století, které jsou uloženy v oddělení vzácných tisků Městské knihovny v Praze. Nechybí ani práce z pozdějších let, kdy se Cyril Bouda zaměřil na ilustrování pohádek, českých pověstí, humoristických a historických knih. Výstava je přístupná do 27. listopadu 2021 v provozní době pobočky Opatov.

Veletrh Art Book Fair 2021 nabídne v průběhu dvou dnů platformu pro galerie, umělecké školy, internetové portály, časopisy, nakladatelství, sběratele a především milovníky knih. Součástí veletrhu bude pestrý doprovodný program jak pro děti, tak i pro dospělé.