V Městské knihovně se neustále něco děje. A pokud si rádi hrajete, můžete si to tady i vyzkoušet. Knihovna totiž mimo jiné nabízí to nejlepší z českého trhu deskovek. A nejen to, zažít tu můžete i dobrodružství.

Únikovka

Takové dobrodružství v knihovně má ale jeden háček, musíte totiž splnit pár podmínek. Dát dohromady tým 2–5 lidí. Počet je důležité dodržet, protože jinak byste si hru neužili.

Dalším krokem je rezervace přes online formulář na webu knihovny nebo přímo v Ústřední knihovně v oddělení pro děti a mládež. Poté stačí, aby jeden člen týmu měl platný průkaz do knihovny. Nebo se jednoduše rovnou můžete stát novým čtenářem na místě před zahájením hry.

A nemusíte se ničeho bát, hra je vhodná jak pro hráče, kteří knihovnu dobře znají, tak i pro ty, kteří dosud v knihovně nikdy nebyli. Cílem Únikovky je kromě poskytnutí neopakovatelného zážitku spojeného s knihami i seznámení s budovou Ústřední knihovny a s některými netradičními a speciálními službami, které čtenářům nabízí. Tak vzhůru do hry!

Dejte si třeba Scrabble

Pokud máte pro změnu rádi rozmanitý český jazyk, písmenka a slova, budete tu také na správném místě. V knihovně je totiž pro vás připravena jedna z nejoblíbenějších společenských deskových her - Scrabble. Je určena pro 2 - 4 hráče, kteří umisťují na desku slova vytvořená z jednotlivých písmen, za něž pak získají body. Kdo jich nasbírá nejvíc, vyhrává.

Vítáni jsou jak začátečníci, tak i pokročilejší hráči.