Kinosál knihovny se nachází v suterénu Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Je vybaven jednou z nejkvalitnějších projekcí v Praze (digitální obraz ve 4K rozlišení, úhlopříčka plátna 11,96 m, odstup 1. řady od plátna 8 m).

Kromě dětských a 3D projekcí Městská knihovna uvádí zahraniční filmy výhradně v původním znění s titulky. Před filmy nejsou promítány žádné reklamní spoty, pouze jeden až dva filmové trailery. V sále není možné konzumovat občerstvení, takže při projekci nikdo neruší. Přístup do sálu je plně bezbariérový, výtah je u vchodu z Valentinské ulice.

Filmový klub MKP

To nejkvalitnější z aktuální nabídky distributorů. Pravidelně v úterý od 19:00 hodin. Vstupné v rozmezí 80–90 Kč, legitimace Filmového klubu v ceně 100 Kč nezbytná (platí jeden kalendářní rok).

Filmový klub – Bio senior

Pravidelně v úterý od 16:00 hodin. Vstupné 60 Kč, legitimace Filmového klubu v ceně 100 Kč nezbytná (platí jeden kalendářní rok).

Filmový klub speciál

Premiéry a předpremiéry literárních adaptací se vstupem volným pro členy Filmového klubu a pro čtenáře MKP (vstupenky vydávány na pokladně po předložení legitimace FK nebo čtenářského průkazu MKP). Nepravidelně jednou až dvakrát měsíčně.

Bio junior

Filmy pro děti uvádíme zpravidla v sobotu od 15:00 jednou až dvakrát měsíčně. Vstupné v rozmezí 70–80 Kč.

Bio skeptik aneb Večer obzvláště vytříbeného vkusu

Projekce nejočekávanějších titulů v prvním týdnu po premiéře, spojené s kritickou diskusí za přítomnosti skepticky naladěného odborníka (již se zúčastnili Kamil Fila, Jakub Fürst, Tomáš Chvála, Martin Svoboda). Moderuje Vít Zapletal.

Filmové projekce FAMU

Nekomerční artová produkce, pozapomenuté legendy světové kinematografie, absolventské filmy, dokumenty na aktuální témata, nekonvenční díla, která jinde neuvidíte. U českých snímků beseda s tvůrci, u zahraničních lektorský úvod Mgr. Vladimíra Hendricha, Ph.D. Pravidelně v pondělí od 19:00 hodin. Pro studenty FAMU vstup volný.

Film a spiritualita

Cyklus ve spolupráci s Akademickou farností Praha. Projekce s úvodem a moderovanou diskusí, uvádí Mgr. Lukáš Jirsa, Ph.D. a Jan Regner SJ. Jednou měsíčně vždy ve středu od 19:00 hodin.

3D projekce

Filmy ve 3D uvádíme většinou v sobotu od 18:00 hodin, vstupné v rozmezí 110–140 Kč. Pro 3D obraz je třeba zakoupit v pokladně 3D brýle (20 Kč, použitelné opakovaně).

Aktuální program na stránkách Městské knihovny v Praze.