Na rozdíl od stávajícího provozu knihoken (výdejních oken předem objednaných knih) mohou čtenáři volně procházet mezi regály a vybírat si z přítomných titulů. Dále je v knihovnách dostupná wi-fi síť pro připojení k internetu. Na své trasy vyjedou bibliobusy, průchod kreativitě je možné dát v sousedské dílně DOK16.

Nicméně počet návštěvníků je omezen pravidlem 1 osoba na 15 m2, proto knihovna prosí spíše o rychlou návštěvu. Při vstupu do knihovny je nutné dodržovat pravidlo tří R, tedy zakrytý nos a ústa respirátorem FFP2, dezinfekce rukou a dodržování dvoumetrových rozestupů, které platí i na ulici při případném čekání na vstup do knihovny.

Uzavřené zůstávají co-workingové prostory dílen, studovny, kreativní prostory Suterén v Ústřední knihovně a Atelier pobočky Jezerka. Tyto služby budou obnovovány postupně, podle vývoje pandemické situace.

Spolu s obnovením provozu rozšiřuje knihovna pilotní službu samoobslužného vracení na pobočkách. Samoobsluhou lze vrátit v Ústřední knihovně prostřednictvím návratového automatu a nově také v pobočkách Dittrichova, Malešice, Vysočany a Černý Most.

Výpůjčky a rezervace jsou prodlouženy minimálně do poloviny dubna. Aktuální stav konta je dostupný na webových stránkách knihovny v Mém účtu. Poplatek za pozdě vrácené knihy začne knihovna účtovat až 19. dubna. Vracet knihy je možné i do biblioboxů poboček Jezerka, Lužiny, Opatov a Hloubětín.

Služby knihovna nabízí také online. Kromě stahování čtení z e-knihovny (www.e-knihovna.cz) je tu také nabídka titulů v BOOKPORTu. Ke zhlédnutí je také cyklus videí na téma udržitelnost. Vše je zdarma dostupné na YouTube profilu knihovny – www.youtube.com/user/knihovnaPraha.