Láska milenecká, manželská, erotická, duchovní… V e-knihovně najdete romány českých i světových spisovatelů o různých podobách lásky. Ve výběru najdete například „comingoutovou“ prózu Zuzany Brabcové Rok Perel, román Jakuby Katalapy Je hlína k snědku, básnickou sbírku Violy Fischerové Písečné dítě, erotický spis Oscara Wildea Lady Fuckingham, klasickou novelu Ivana Sergejeviče Turgeňěva Asja, proslulý román Stefana Zweiga Netrpělivost srdce či kdysi skandální knihu Davida Herberta Lawrence Milenec lady Chatterleyové.

Artotéka znovu ožívá

Víte, že knihovna půjčuje obrazy? Artotéka je oddělení Městské knihovny zaměřené na výtvarné umění. Kromě knih a časopisů o umění půjčuje také obrazy. Služba je zdarma, obrazy si lze půjčit na čtenářskou legitimaci až na jeden rok. Domů je možné si odnést až dvacet obrazů najednou. Domov nebo kancelář si tak můžete vyzdobit reprodukcemi slavných děl i originály od českých umělců.

Donášková služba

Knihovna má otevřeno, ale přesto je řada čtenářů, kteří si knihy vyzvednout nemohou. Městská knihovna nabízí donášku knih pro seniory starší 75 let nebo ty, jejichž zdravotní stav neumožňuje návštěvu knihovny. Můžete si po telefonu popovídat s knihovníky a vybrat si k donášce až pět knih.

Čtení dětem

Hledáte pěknou knížku pro malého čtenáře? Inspiraci najdete na webu Čtení dětem. Knihovnice a knihovníci tam doporučují to nejlepší ze současné knižní produkce v češtině. Výběr té správné knihy je velmi důležitý, protože knížka musí děti „chytnout“ a získat si je. Na klasiku nelze stále spoléhat.

Literární soutěž O knihovnickou sovu

Do 31. května se můžete zúčastnit prvního ročníku literární soutěže Městské knihovny O knihovnickou sovu. Je určena pro všechny dospělé, téma je „příběh ze života“, žánr povídka. Neváhejte a zkuste se do ní přihlásit. Napište jedinečný příběh ze života. Vítězné práce budou ohodnoceny diplomem, knižními cenami a zápisným do knihovny na 2 měsíce při slavnostním vyhlášení o letních prázdninách.