Přijďte si zpestřit vánoční atmosféru a poslechnout si do Městské knihovny vánoční i adventní písně. A to nejen české, ale z celého světa. Těšit se můžete na několik pěveckých sborů včetně dětských.

Předvánoční koncert pěveckého sboru Gabriel

Do vánočního času se můžete ponořit se smíšeným pěveckým sborem Gabriel. Mezi jeho členy se mísí lidé mladí i starší, zkušení i začínající zpěváci. A všichni mají jedno společné - zapálení pro všechna společná vystoupení.

Důležitá je pro ně příjemná atmosféra a živý kontakt přímo s posluchači. Tak se můžete těšit, že si společně zazpíváte. A když se podaří, přijde na řadu i trocha humoru.

Ústřední hudba AČR

Dalším z koncertů ve vánočním čase bude vystoupení Orchestru armády ČR. Tohle hudební těleso pravidelně přispívá k patřičnému lesku a slávě vojska. V repertoáru mají jak vojenské pochody, tak i světoznámé melodie včetně vánočních. Jejich úctyhodná tradice a profesionální úroveň vám zprostředkuje jako vždy nezapomenutelný zážitek.

Vánoční koncert Kühnova dětského sboru

Víte, že Kühnův dětský sbor existuje již od roku 1932? Byl založen Janem Kühnem, významným pěvcem, režisérem a sbormistrem původně pro potřeby Československého rozhlasu v Praze.

A tento dětský sbor s dlouholetou tradicí předvede pod vedením sbormistryně Zdeňky Vaculík Erlebachové krásný repertoár s kouzelnou vánoční atmosférou. Těšte se na tradiční české lidové koledy i na vánoční pohádku.