Podle tiskové mluvčí Městské knihovny Lenky Hanzlíkové se poptávka po online službách v březnu a v dubnu, kdy byly pobočky kvůli koronakrizi uzavřené, raketově zvýšila. V tu dobu prý lidé stahovali e-knihy o sto šest, o 400 procent více než kdykoli předtím! A tak není divu, že na to knihovna reaguje…

Výhody členství

Online členství, které je zdarma, má mnohé výhody. Díky virtuálnímu průkazu si můžou jeho držitelé z pohodlí domova vyhledávat v katalogu knihovny, nakupovat vstupenky na jednotlivé akce, rezervovat místo na workshopech, kontrolovat a prodlužovat výpůjčky.

Získají rovněž přístup do platformy s e-knihami, kde každý měsíc přibývají nové a nové tituly. Jen za letní prázdniny E-knihovnu obohatilo přes osmdesát titulů různých žánrů. Vybírat můžete z poezie, prózy, knih pro děti, detektivek…

Pracujte s e-zdroji

Online členství zájemcům také umožní používat e-zdroje. Takže se na dálku proklikáte například do digitální knihovny Kramerius, na své si s e-zdroji přijdou i milovníci hudby, umění nebo vědy. Dostanete se totiž do vybraných mezinárodních i lokálních databází obsahujících unikátní hudební nahrávky, odborné články, virtuální galerie či nejnovější světové vědecké publikace.

Pro starší patnácti let

A pro koho je online členství určené? Pro všechny starší patnácti let s platným občanským průkazem ČR a aktivním e-mailovým účtem. Stačí jen na stránkách Městské knihovny vyplnit jednoduchou registraci, která je platná jeden rok. Poté ji lze opět prodloužit.