Pokud zůstáváte na prázdniny v Praze, s knihovnou se nudit rozhodně nebudete. Letos totiž neplánuje žádnou uzavírku - otevřeno má po celé léto, prodlužuje výpůjční dobu na pět týdnů s možností prodloužení na dvojnásobek, do ulic vyrazí bibliobusy a navíc má nachystáno spoustu akcí, ze kterých si vybere každý.

Léto s Čapkem

Tak například pobočka Korunní láká jak malé, tak i velké čtenáře na léto s Čapky. Poznejte tyto významné osobnosti kulturního života meziválečného Československa a zasoutěžte si s nimi!

Spolu s  Josefem a Karlem Čapkovými můžete například fotit, dospěláci pak jistě rádi prověří své znalosti o známých bratrech v kvízu o jedenácti otázkách, který je zároveň inspirací na mimopražský výlet. Tak co, uspějete v této pětibodové soutěži?

Knihovna na vlnách

I letos knihovna nachystala oblíbený festival Knihovna na vlnách, jehož část se odehraje v nově otevřené sousedské dílně DOK16, který najdete v kobce číslo 16 na Smíchovské náplavce. Zbytek pak v prostorách Mariánského náměstí před Ústřední knihovnou.

Festival startuje už 30. června čtením Marka Tomana a Markéty Pilátové, další program pak nabídne například francouzské básníky, tuzemské literární kritiky, surrealistickou poezii, chybět nebude ani kvalitní hudební vystoupení.

Tady Vary

V létě se budou v Ústřední knihovně promítat také filmy, a to v rámci filmové přehlídky TADY VARY. Od 3. do 11. července tak máte možnost vidět ve dvou představeních denně šestnáct snímků z odloženého karlovarského festivalu. Projekce pak doplní odborné úvody přenášenými online do sálu. 

A to není zdaleka vše, co můžete s Městskou knihovnou během července a srpna prožít. Sledujte webové stránky knihovny!