Život se vrací do ulic i do knihoven a doufejme, že to tak půjde dál. Po ukončení nouzového stavu platí pro pobyt v knihovně tři základní povinnosti jako všude jinde. Musíte mít zakrytý nos a ústa, dodržují se rozestupy mezi lidmi, kteří nejsou rodina a nezbytná je i dezinfekce u vstupu. Tyto opatření jistě ale neodradí milovníky knížek od zapůjčení nových titulů. Jaké v knihovně v poslední době přibyly?

Čarodějka Winnie a kocour Wilbur

Mezi nejvíce zastoupené tituly, které patří mezi novinky v měsíci květnu, jsou knížky pro děti. Jednou z nich je například Čarodějka Winnie a Wilbur. To jsou totiž takoví dva nerozluční kamarádi - malá holčička Winnie a její věrný kočičí společník Wilbur. Spolu prožívají spoustu neobyčejných příhod. Winnie je totiž čarodějka a ke všemu pořádně popletená!

Na malé čtenáře v této neobyčejné knížce čekají hned čtyři příběhy plné kouzel a bláznivých dobrodružství. Jak se Winnie vypořádá s rozkazovačnou tetičkou? Proč se rozhodne vrhnout na úklid místní školy? Jak se kupuje strašidlo přes internet? A co si taková čarodějnice počne, když čeká návštěvu a nemá vůbec nic na sebe? Určitě se u toho hodně zasmějete, a navíc vás potěší nádherné a nezaměnitelné ilustrace.

Tvé staré já

Napínavý a dynamický příběh vás pro změnu čeká v knize s tak trochu tajemným názvem Tvé staré já. „Lynn se vzdala nejen milované práce, aby se mohla provdat za Eda, a stálo to za každý rok z jejich společného šťastného života. Po deseti letech ale Edovi diagnostikovali první stadium demence a začaly se dít divné věci – mnohem temnější a zrádnější než jen obvykle zapomenuté klíče a slova. Některé vzpomínky mizí, jiné dlouho pohřbené naopak vyplouvají na povrch… a Lynnin šťastný svět se začíná drolit.“ Tak zní anotace knihy od britské spisovatelky Louise Vossové. Čí mozek tady hraje špinavou hru? Jeho, nebo její? Nechte se překvapit.

Setkání v Benátkách

Do italských Benátek se možná jen tak hned nepodíváte, ale můžete do nich zavítat díky románu pro ženy s názvem Setkání v Benátkách od australské autorky romantických příběhů Barbary Hannayové.

Dojemné a upřímné rodinné drama o obtížných volbách a hledání štěstí se točí kolem matky tří dospělých dětí, které všechny pozve na dovolenou. Jak jen může jedna rodinná dovolená vyžadovat tolik odvahy? Stmelí všechny tato nečekaná sentimentální cesta? Nebo je zlomí a navždy rozdělí?

Navzdory kouzlu Benátek bude těžké zadržet napětí, které bublá pod povrchem. Rodinné vztahy procházejí nelehkou zkouškou, zvlášť, když se provalí šokující tajemství minulosti… Láska, rodina, odhodlání a důvěra jsou dány v sázku.