Knihovníci připravili pestrý program jak pro dospělé, tak i pro děti. Proto neváhejte vzít potomky na noční návštěvu knihovny s sebou.

Jak se restaurují knihy

Co všechno vás čeká? Bude toho opravdu hodně. Tak například v oddělení naučné literatury se můžete přiučit tomu, jak se restaurují historické knihy. Obnovování a zachraňování poškozených exemplářů totiž není jen tak.

V rámci ukázkového workshopu, jenž se za tu noc uskuteční dokonce čtyřikrát, vás knihovníci seznámí s postupy a materiály, které se používají v knižní vazbě a při obnově poškozeného knihovního fondu. A pak vám ukáží některé tituly před a po restaurování.

Divadlo a svět herců

V rámci Pražské muzejní noci se knihovna bude věnovat i divadlu. Můžete zhlédnout představení Knihovna na vodě – nejnovější počin amatérského divadelního spolku Vý, který tentokrát sehraje příběh o velké vodě roku 2002, jež dotekla do knihovny i do knih.

Do hereckého světa vás vpraví i povídání s  českou divadelní historičkou, publicistkou a autorkou knih hereckých portrétů Marií Valtrovou. Její vyprávění jistě bude poutavé, paní Valtrová má totiž na svém kontě mimo jiné i knižní vzpomínky Svatopluka Beneše, monografii o Rudolfu Hrušínském, či Koljově bábušce - Lilian Malkině.

Pro celou rodinu

A to není zdaleka vše, co je 8. června na programu. S celou rodinou se zapojíte do her pro malé i velké, milovníci deskovek pak vyzkouší nejnovější hry všeho druhu. Pro malé čtenáře pak bude přichystané minibludiště.

Zahnat hlad a žízeň pak můžete v místní kavárničce, kde vám na zub nabídnou sladké i slané dobroty a k nim chutnou kávu či několik druhů čajů.