Virtuální realita na Opatově 2022

17., 24. a 31. ledna v 16:00 hodin

Na pobočce Opatov můžete objevit kouzlo virtuální reality a cestovat z knihovny po oceánu či vesmíru. Přihlásit se je možné v dětském oddělení pobočky Opatov nebo na telefonu +420 770 130 258.

Papírová krajka

18. ledna v 18:00 hodin

Online seznámení s papírovou krajkou, krásnou a elegantní technikou, kde se za užití různých nástrojů pracuje se speciálním pergamenovým papírem a ten se přetváří na obrázky, přáníčka, záložky ale i 3D objekty. Akce se koná na streamovací platformě ZOOM. Více zde.

Jihoslovanské písně a texty

19. ledna v 18:00 hodin

V Domě čtení (Ruská) zazpívá Aida Mujačič specifický jihoslovanský žánr milostné písně – sevdalinky. Pavel Straka a Aida Mujačič přečtou jejich překlady do češtiny z pera Milady Nedvědové a Josefa Hiršala.

V bludišti jménem Alzheimer

19. ledna v 19:00 hodin

Online přednáška Mgr. et Mgr. Kateřiny Čechové, Ph.D. a Mgr. Adély Fendrych Mazancové, autorek knihy věnované Alzheimerově nemoci, které se budou snažit odpovědět na otázky, které často v souvislosti s touto nemocí vyvstávají, ale v ordinaci lékaře na ně nezbývá čas. Více zde.

To bude tanec

20. ledna v 18:30 hodin

Ve Velkém sále Městské knihovny předvedou své umění žáci tanečního oboru Základní umělecké školy Klapkova z Prahy 8. Vystoupí jak nejmenší tanečníci a tanečnice od 5 let, tak i ti už téměř dospělí.

Tajemný hang Jiřího Šámala

Kde Hradčany

26. ledna v 17:17 hodin

V pobočce Hradčany rozezní Jiří Šámal novodobý perkusní hudební nástroj hang, který pochází ze Švýcarska.

Další programy a akce na stránkách Městské knihovny v Praze.