Čtení je pro děti přínosné, rozvíjí je to totiž v mnoha směrech. A tak je potřeba touhu k literatuře v ratolestech neustále podporovat.

Jednou z možností je festival, v rámci nějž si můžete se svými prcky přijít ještě jednou na Mariánské náměstí číst, povídat a malovat, a to rovnou s autory a ilustrátory knih z nejnovějšího ročníku katalogu Nejlepší knihy dětem.

Srabáček

A s jakými knihami se můžete příští čtvrtek v rámci tohoto prázdninového setkání seznámit? Už v deset hodin dopoledne na vás bude čekat Jitka Řeháková, která mladší čtenáře skamarádí s malým plyšovým prasátkem, hlavním hrdinou z knihy Srabáček od Marka Epsteina.

Tento roztomilý příběh, jehož neopomenutelnou součástí jsou ilustrace Anety Žabkové, vypráví o malém strašpytlovi – srabáčkovi, kterému se jednoho dne beze stopy ztratí jeho milovaná kamarádka Kačenka. A ze zprvu vystrašeného prasátka se rázem stává neohrožený hrdina, jenž se rozhodne kamarádku zachránit.

Ó, ó, ó vajíčko!

Druhým titulem, který ve čtvrtek na Mariánském náměstí v patnáct hodin představí jeho autorská dvojice Ester Stará (spisovatelka, speciální pedagožka a logopedka) a ilustrátor a pedagog Milan Starý, je Ó, ó, ó vajíčko!

Tento veršovaný příběh vás zavede do hmyzí říše, v níž budete sledovat odhodlání houseňáka Pepíka putovat za svou vyvolenou. A na jeho cestě ho nic nezastaví. Ani brouci, včely, larvy, motýli, jejichž samotné životy jsou často velice dramatické a plné překvapivých událostí.

Součástí této bohatě ilustrované knihy je i CD s písničkami a dramatizovaným textem.