Na čtvrtek 2. a pátek 3. září jsou připraveny poslední tři projekce Letního kina na Mariánském náměstí a v pátek 10. září se na venkovní scéně uskuteční hudební Slévárna – koncert absolventů online kurzu autorské písně vedeného Radůzou. Aktuální program je k dispozici na Moje Mariánské.

Radůzu si můžete přijít poslechnout 23. září, kdy bude mít vystoupení ve Velkém sále Ústřední knihovny. Tentokrát Radůza představí se svou kapelou průřez dosavadní tvorbou. Zazní nejen písně z nového alba Muž s bílým psem (říjen 2018), ale i písničky z prvních desek. Radůza se zvládne doprovodit na několik hudebních nástrojů, její zpěv hřmí, ale i jemně vypráví dojemné příběhy.

Pro děti knihovna přichystala ve spolupráci s Velvyslanectvím Finska na sobotu 11. září Finské dobrodružství v knihovně. Všechny nebojácné děti, které se neztratí na stránkách pozoruhodných příběhů, jsou zvány na dobrodružnou pátrací hru do Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Účastníci se během ní seznámí s tím nejlepším, co u nás v posledních letech vyšlo z finské dětské literatury. V zákoutích knihovny se vypraví po stopách Tajného života pšouku, navštíví pana Krále a jeho kocoura Tygra a setkají se s dalšími postavami oblíbených knih.

Knihovna upozorňuje návštěvníky akcí, je třeba dodržovat aktuálně platná hygienická opatření. Podrobný program, případné změny a další informace na stránkách knihovny.