Tradiční oslavy mají širokou základnu fanoušků, kteří se scházejí na Střeleckém ostrově. Vzhledem k současným podmínkám organizátoři připravili nový formát - online, který se bude vysílat z několika míst v Praze.

„Chceme, aby se on-line podoba oslavy Mezinárodního dne tance svým rozsahem i kvalitou vyrovnala předchozím ročníkům a abychom vám tak i letos zprostředkovali neopakovatelný kulturní zážitek,“ uvedla k akci Alexandra Šebestová ze společnosti Art 4 People, která oslavy organizuje.

Co vás čeká?

Nikdo nebude zklamaný, program bude nabitý tanečními vystoupeními, workshopy, společným baletním tréninkem pod vedením šéfů a baletních mistrů profesionálních tanečních souborů. O zakončení se postará večerní gala představení a taneční party.

Flashmob na začátek

„Roztančete s námi váš domov i internet!“ To je heslo online flashmobu. Jeho choreografii letos připravil vítěz StarDance a sólista Pražského komorního baletu a držitel ceny Thálie Dominik Vodička.

V čem spočívá? Fanoušci natočili podle připravené choreografie od Dominika videa, která se tak stala součástí obsahu. Jak se jim to povedlo? To budete moci sledovat prostřednictvím internetu právě 29. dubna.

Na závěr DJ

„Máme velkou radost, že na oslavách budeme moci přivítat také bývalého prvního sólistu Národního divadla a dalších velkých světových souborů Jiřího Jelínka! Představí se zde však v trochu jiné roli - konkrétně jako DJ Baleťák, který se postará o after-party hned po večerní gala tanečních představeních,“ lákají na skvělou zábavu organizátoři akce.