Do 15. prosince 2020 je možné v muzejním e-shopu zakoupit vstupenku, platnou až do konce února 2021, se slevou 40 % na obvyklé ceny vstupného. Díky tomu bude cena vstupu do Muzea Karla Zemana nižší než kdy před tím. Dárkové poukazy mohou být třeba hezkým vánočním dárkem.

V muzeu připravují několik novinek, které si budou moci návštěvníci vyzkoušet, až situace dovolí znovuotevření expozice. Jednou z nich bude interaktivní trik, díky kterému se každý může stát hvězdou filmu Baron Prášil. Za pomoci tzv. greenscreenu, kdy je herec filmován před zeleným pozadí, se návštěvníci ve známé filmové scéně proletí na dělové kouli. Výsledný film se následně automaticky odešle na jejich e-mail, video pak mohou sdílet na sociálních sítích a podělit se tak o svůj herecký výkon s přáteli.

Další novinkou budou komentované prohlídky ve znakovém jazyce, čímž muzeum rozšíří přístupnost pro sluchově postižené návštěvníky. Už v roce 2019 byl totiž vytvořen videoprůvodce v českém znakovém jazyce, aby byly krátké dokumentární filmy v expozici dostupné i lidem s tímto hendikepem.