Akci pořádá Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem v rámci projektu „Poznej svého farmáře“.  Bude zde slavnostně vyhlášena Středočeská Regionální potravina a představeny zajímavosti z činnosti Ministerstva zemědělství.

V doprovodném programu budou pro děti připraveny zábavné aktivity a zájemci budou mít příležitost prohlédnout si muzeum doslova od sklepa až po střechu.

V muzeu jsou shromážděny unikátní sbírkové předměty včetně mnoha preparátů hospodářských zvířat. V zemědělské expozici, která je jádrem celého muzea, uvidí návštěvníci býka Césara, nejlepšího plemeníka z první české inseminační stanice. Je tady i originální ruchadlo bratranců Veverkových, které v 19. století započalo éru nových technologií a inovací v zemědělství. Modernější techniku, více než dvacet typů traktorů od tuzemských i zahraničních výrobců od roku 1917 do roku 1953 vystavuje muzeum v prvním podzemním podlaží.

V prvním patře je expozice „Rybářství“ - s velkými akvárii se sladkovodními rybami jako je sumec, štika, kapr, plotice a další - a také soubor exponátů a informací z oboru „Myslivosti“, její historie, povinností i privilegií mysliveckého stavu a průběhu mysliveckého roku.

Konečně střešní zahrada pražského Národního zemědělského muzea představuje zcela unikátní koncept. Expozice Živá zahrada výhledů nabízí včelí úly, políčko se zemědělskými plodinami, trávník k posezení nebo na piknik. A nezapomenutelný výhled na Prahu.

Více informací na stránkách muzea.