Hlavním výstavním místem Designbloku 2021 bude, stejně jako v minulém roce, Gabriel Loci na pražském Smíchově. Budovu v Holečkově ulici obsadí Superstudio i Openstudio, kde se představí nejlepší výrobci v oblasti nábytku, svítidel a bytových doplňků a designéři produktového designu, šperku a módy.

V Gabriel Loci je umístěn i centrální bod festivalu - Designérie. Letos se promění ve velkou Do It Youself oázu pod taktovkou dvojice Eduarda Herrmanna a Matěje Coufala.

V kostele Zvěstování Panny Marie u Gabriel Loci, kde je umístěn Art House, se představí více než desítka současných českých designérů skla.

Novinka - Uměleckoprůmyslové museum

Pořadatelé se letos rozhodli program festivalu rozšířit o nové místo na Starém Městě – novinkou je tak výstavní projekt nazvaný RENESANCE 21, který návštěvníky zavede do Uměleckoprůmyslového musea v Praze.

Ve dvou patrech muzea budou vystaveny projekty českých designérů a výrobců, kteří kladou velký důraz na vynikající design a stejně tak na řemeslné zpracování svých výrobků.

Mimo Gabriel Loci a Uměleckoprůmyslového musea se do programu Designbloku tradičně zapojí řada galerií, showroomů a pop-up shopů po celé Praze, které připravují speciální program pro návštěvníky.

Legenda české módní scény

Módní tvorba je každoročně na Designbloku zastoupena desítkami designérů. Letos se na festival vrací legenda české módní scény Liběna Rochová, a to hned dvěma instalacemi v Gabriel Loci.

Letos Liběna Rochová věnovala Moravské galerii do sbírek a do výstavních prostor rekonstruovaného Uměleckoprůmyslového muzea v Brně své kolekce oděvů, obuvi a doplňků. Společně s galerií tak představí v Gabriel Loci průřez svou tvorbou prostřednictvím zástupných modelů klíčových módních kolekcí posledních dvaceti let.

O patro níže, v prostorách schodiště Gabriel Loci pak vznikne instalace světelného objektu s názvem Dech, kterou Rochová připravuje ve spolupráci s vizuálním umělcem Markem Šilpochem.

Více informací o Designbloku 2021 najdete zde.