Několik výtvarných dílen rozmístěných po celém DOXu bude propojovat (ne)soutěž, ve které bude mít každý šanci zvítězit; vyhrát nad rozmanitými výtvarnými úkoly v nejrůznějších disciplínách. Odpočinout od čisté tvorby si malí i velcí návštěvníci budou moci u představení Spielraum Kollektiv s názvem Hadry.

Mapy - Otevřená výtvarná dílna k výstavě (Ne)Moc

Inspirací bude mapa fiktivní krajiny Ukania amerického autora Jerry Gretzingerera. Mapa je složená z celkem 3600 desek, z nichž velká část jich je vystavená v DOXu. Na workshopu může každý vytvořit svůj pohled na krajinu, tak může vzniknout nová velká mapa.

Letáky - Otevřená výtvarná dílna k výstavě BADIUCAO: MADe IN CHINA

Během školního roku byla výstava čínského exilové umělce Badiucaa jedna z nejoblíbenějších mezi studenty. Na problémy upozorňuje ve své tvorbě mnoha způsoby a jedním z nich je grafický design – správné obrazy a slova. A podobně to mohou zkusit účastníci workshopu a vytvořit vlastní letáky.

Písmena - Otevřená výtvarná dílna k výstavě Via vitae Věry Novákové

Zatímco v dílně Letáky se bude tvořit písmo na ploše, tak v této dílně se budou stavět písmena do prostoru. Záleží na fantazii, jak budou vypadat. Kdo bude hledat inspiraci, může ji najít právě na výstavě Věry Novákové.

Hadry - Hudebně-materiálové divadlo pro rodiny s dětmi od Spielraum Kollektiv

Noha do rukávu, hlava do nohavice, ruka skrz, naruby, vzhůru nohama, předem vzad. Srovnat, natáhnout, vytáhnout, omotat, zamotat. Co je “správně” jak se patří? Óda na hravost pro děti od 5 do 10 let a jejich rodiče volně inspirovaná fast fashion a tvorbou rakouského umělce Erwina Wurma.