Těšit se můžete například na mimořádnou výstavu Toyen: Snící rebelka, která ve Valdštejnské jízdárně čeká na diváky již několik týdnů. Ukazuje důležité etapy tvorby Toyen, která patří k nejoriginálnějším a nejznámějším českým umělkyním 20. století, a zároveň se ještě za svého života proslavila i ve Francii, kde od roku 1947 trvale žila. Její tvorba i neotřelé postoje vzbuzují po světě čím dál větší zájem. Výstava kromě obrazů a kreseb obsahuje bohatou ilustrační tvorbu.

Ve Šternberském paláci můžete navštívit expozici Staří mistři II. Jedná se o druhou sérii cyklu o mistrovských dílech, která navazuje na dřívější projekt v Schwarzenberském paláci.  Obě se vzájemně doplňují tak, aby utvořily jeden celek, a zároveň představují skvostná umělecká díla v různých souvislostech. Díla jsou tentokrát vystavena v kontextu uměleckých center a jejich vzájemného prolínání. Expozice Staří mistři II, která byla pro veřejnost dosud otevřena pouhý týden, představuje to nejlepší z unikátních fondů NGP a jejich partnerů.

Zavítat můžete také do sbírkových expozic 1918–1938 První republika, 1796–1918 Umění dlouhého století, Staří mistři a Středověké umění v Čechách a střední Evropa 1200–1550.

Online program na Facebooku a YouTube kanálu NGP stále pokračuje. Těšit se můžete na další díly videocyklu Moje nej dílo a přednášky z cyklu NGP On Air.