Fotografická soutěž Jazz World Photo má svůj počátek v roce 2013. Tehdy vznikla na trutnovském mezinárodním festivalu Jazzinec jako doprovodná akce výstava, pro kterou organizátoři získali autory z různých částí světa.

Pak už stačilo jen málo a z projektu se stala výstava soutěžní s mezinárodní porotou. A začala putovat po Česku i zahraničí.

Putování po světě

Tato soutěž přitahuje pozornost celého světa a také roste i kvalita a počet přihlášených snímků. Do Trutnova chodí každoročně záběry muzikantů z celé zeměkoule, jako například Austrálie, Ekvádoru, Jižní Koreje, Venezuely, Malajsie, USA a tak by se dalo pokračovat. 

Třicítka nejlepších záběrů pak pravidelně zavítá do deseti až dvanácti měst. Snímky jsou vystaveny v galeriích nejen u nás, ale i na Slovensku a Belgii. Také se již podívaly do Itálie nebo na newyorský Manhattan.

Spusťte v hlavě malý jazzový koncert

I tentokrát výstava Jazz World Photo umožní prostřednictvím objektivů nahlédnout nejen na pódia jazzových mistrů, ale i do zákulisí a vidět tak ty nejslavnější ve svém oboru.

Nenechte si tuto jedinečnou výstavu svého druhu ujít. Soutěžní fotografie jsou až magické. Jak říkají zakladatelé unikátního klání: Téměř každý záběr umí v hlavě spustit malý jazzový koncert!

 

Více informací na stránkách Amerického centra