Virtuální prohlídky expozic Národního technického muzea jsou skvělou příležitostí k objevování. Najdete tu hned několik okruhů. Patří mezi ně architektura, stavitelství a design, doprava, fotografický ateliér, astronomie a tiskařství.

Doprava

Největší pozornost návštěvníků většinou poutá oddělení dopravy. Ukazuje totiž celý historický vývoj automobilové, motocyklové, cyklistické, letecké a lodní dopravy. Nechybí tady ani úseky z dějin železnic a vývoje hasičské techniky v českých zemích.

Významné exponáty

I během virtuální prohlídky uvidíte exponáty, které byly vyrobeny u nás, nebo k nám byly dovezeny ze zahraničí. Mezi ty nej- patří Tatra 80 z roku 1935. Tímto fešákem, vodou chlazeným dvanáctiválcem 88 kW, jezdil dokonce první československý prezident T. G. Masaryk. Vůz pak sloužil i jeho nástupci Edvardu Benešovi.

Virtuálním pohledem se také otevře zajímavá podívaná na zavěšené letouny. Vznáší se zde například originál stroje Kašpar JK – Blériot, se kterým první český letec Jan Kašpar vykonal své dva nejvýznamnější dálkové lety. Tento jednosedadlový a jednomotorový stroj patří mezi místní nejvzácnější sbírkové předměty.

Neváhejte a račte vstoupit do muzea, je pro vás virtuálně otevřeno nonstop.