Například v hlavní kategorii Designér roku bojují o titul Anna Marešová, která vytvořila menstruační kalíšek Whoop.de.doo, dílna Herrmann & Coufal se svými svítidly a skříňkou a a studio LLEV s kolekcí nábytku a doplňků.

V kategorii grafického designu se ucházejí o ocenění Superlative.works za počin s ambicí kultivovat veřejný prostor hlavního města – nový vizuální styl Pražské integrované dopravy, Dále 20YY designers za dynamickou vizuální identitu pro Muzeum literatury a také Anežka Minaříková za grafický design knihy Clara / Clara Istlerová, práce a život.

Mezi nominovanými v kategorii Designér šperku roku je Maria Kobelova s kolekcí inspirovanou čtyřmi druhy euforie nebo Ondřej Stára, který zaujal mimo jiné prstenem s názvem To bude peněz, to bude peněz, nebo Zdeněk Vacek za kolekci Báze.

Přehled všech finalistů v jednotlivých kategoriích Cen Czech Grand Design 2020 najdete zde.

Vítěze jednotlivých kategorií i absolutního vítěze napříč kategoriemi, letošního Grand designéra, odhalí slavnostní vyhlášení večer 21. dubna v přímém přenosu ČT art. S ohledem na mimořádná opatření se vyhlášení uskuteční bez hostů, včetně nominovaných designérů. Ti se do přímého přenosu zapojí online v průběhu večera.