„Jsem rád, že po dvou letech můžeme návštěvníky opět pozvat na jednu z jejich nejoblíbenějších akcí. Letenská husa a košt svatomartinského vína ale není jen o hodování, vždy se snažíme návštěvníkům také zprostředkovat tradice a zvyky, které se v daném období pojily se zemědělským rokem,“ zve na akci generální ředitel Národního zemědělského muzea Zdeněk Novák.

Chybět nebudou prezentace, degustace a prodej svatomartinských a mladých vín od českých a moravských producentů. Ochutnat bude možné i různé svatomartinské dobroty od Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Nebudou chybět třeba lokše, husí kaldoun, paštika, koláčky, káva a ani svařák.

Příjemnou atmosféru vykouzlí Cimbálová muzika Alexandra Vrábela. Spolek archaických nadšenců ze Sebranic bude po celý den předvádět ukázku draní peří. Jejich tvořivé dílny se mohou zúčastnit malí i velcí návštěvníci. Děti si mohou odpoledne užít i pohádku Ptačí cirkus v podání Divadla Basta-fidli.

Na muzejním dvoře vás kromě občerstvení čeká dílna na výrobu lucerničky z řepy nebo dýně a oheň, u kterého se můžete ohřát nebo si třeba opéct jablko. Pro zvídavé návštěvníky bude připraven také „svatomartinský kvíz“ s odměnou za správné vyluštění.

Podrobný program najdete zde.