Přestože je většina objektů Národního muzea od 11. května opět v provozu, jejich výstavy si můžete stále užívat i z pohodlí a bezpečí domova.

Zapněte si počítač a společně s kurátory třeba prozkoumejte aktuální i již ukončené výstavy. A speciálně děti na stránkách muzea objeví nejen online prohlídky výstav, ale i tvoření a různé soutěže.

Malované muzeum

Pokud vaše ratolesti ještě nechodí do školy, určitě jsou jejich největší kamarádi papír a pastelky. Muzeum má připravené speciální omalovánky inspirované sbírkovými předměty nebo jejich výstavami. Fantazii ani barevnosti se v tomto případě meze nekladou.

Vybarvit si mohou dokonce originální omalovánky s Tomášem Garriguem Masarykem. Objeví tak krátký příběh, který se stal dlouho předtím, než byl Masaryk zvolen prvním československým prezidentem. Je to totiž příběh o jeho setkání s Charlottou Garrigue, kterou si vzal za ženu.

S pastelkami do světa a rok na vsi

Mezi další omalovánky, které si snadno stáhnete z webu Národního muzea, patří například domorodí obyvatelé Asie, Afriky, Ameriky, Austrálie nebo Oceánie. Možná se děti i něco nového naučí, protože díky tomu poznají, jak obyvatelé vypadali nebo jaké oblečení nosili.

K vymalování jsou i obrázky zachycující lidové zvyky, slavnosti a tradice, které lidé na vesnici dodržovali a slavili během celého roku.