Ve čtvrtek 18. března se v rámci cyklu Výstavy můžete zúčastnit online diskuze k výstavě Rembrandt: Portrét člověka s některými autory projektu After Rembrandt. Ten představuje soubor obrazů devíti současných umělců, kteří vytvořili svá díla inspirovaná nizozemským mistrem.  

  • Začátek v 18:00 hodin / zdarma / Délka trvání: cca 70 min. / Místo konání: FB NGP

V cyklu Sbírky se v pondělí 22. března můžete těšit na online přednášku k expozici Středověké umění v Čechách a střední Evropa 1200⁠⁠–⁠⁠1550 v Klášteře sv. Anežky České. Kurátoři představí nejvýznamnější z vystavených děl zachycujících téma pašijí z období středověku a raného novověku.

  • Začátek v 18:00 hodin / zdarma / Doba trvání: cca 70 min. / Místo setkání: FB NGP

pondělí 29. března si nenechte ujít přednášku z cyklu Současné umění a architektura, ve kterém uvádějí kurátorky Sbírky moderního a současného umění NGP střídavě obě tyto odvětví. Pozvaní hosté představí probíhající i zrušené projekty a následná společná diskuze otevře téma dopadů aktuální pandemie na umění a architekturu. Zaměří se na komplexní otázky, které mají za cíl přiblížit spíš nové přístupy, než hledat cestu návratu k těm dosud známým.

  • Začátek v 18:00 hodin / zdarma / Doba trvání: cca 70 min. / Místo konání: FB NGP
Více informací na: www.ngprague.cz