Výstava #prazskyhrad je historicky první expozicí tvořenou výhradně snímky, které na sociální síti Instagram zveřejnili návštěvníci Pražského hradu. Na panelech je dvacet vybraných fotografií, jejichž autorům se podařilo originálně a zajímavě zachytit areál nejvýznamnější české památky. Výstava potrvá do 1. listopadu.

Hrdiny - nositele Medaile Za hrdinství, kteří byli oceněni prezidenty České republiky od roku 1993 do současnosti, přibližuje druhá panelová výstava na III. nádvoří Pražského hradu. Představuje jejich osudy, příběhy jejich hrdinských činů a mnohým návštěvníkům připomene, že hrdinou nemusí být jen voják, policista či hasič, ale může se jím stát kdokoliv z nás. Výstava jim vzdává touto formou hold a všem návštěvníkům by měla připomenout, že mezi námi byli a jsou lidé, na které bychom měli být právem hrdí. Druhá část expozice je věnována státním vyznamenáním České republiky, tradici jejich udělování a propůjčování a návštěvníkům přinese také bližší pohled na samotnou Medaili Za hrdinství a její předchůdce od roku 1918. Tato výstava bude přístupná až do konce letošního roku.

Areál Pražského hradu je otevřen v době 6:00 – 22:00 hodin, případné změny jsou zveřejněny na stránkách Pražského hradu pro návštěvníky.