Proměňte předsváteční spěch v nezapomenutelné momenty se svými blízkými a hlavně se svými dětmi. Sváteční čas v Muzeu hlavního města Prahy je k tomu jako stvořený.

Netradiční betlém a mexické ozdoby

V hlavní budově na Florenci na vás bude již od 9:00 hodin čekat bohatý program. „Lektoři Muzea si připravili pro děti výrobu starých lidových ozdob - klasické papírové řetězy, kroužkové i skládané, prokládané slámou a ozdoby. Vymysleli jsme pro děti i ne zcela tradiční závěsný betlém. Pozdravem ze zahraničí budou mexické vánoční ozdoby z namotávaných přízí,“ přibližuje program Iva Vachková, vedoucí lektorského oddělení Muzea hl. m. Prahy.

„Kdyby se někdo z dětí náhodou přece jen nudil, může si vyrobit i andělíčky na stromeček. Naše aktivity mohou pro rodiče sloužit i jako námět pro domácí hrátky s papírem a slámou," doplňuje Iva Vachková.

Charitativní Bazar pro Maxov

Součástí akce bude i charitativní Bazar pro Domov Maxov v Jizerských horách nedaleko Jablonce nad Nisou, který je útočištěm pro osoby se zdravotním postižením. Výtěžek z bazárku bude věnován právě jim.

„Já osobně se na Bazar pro Maxov moc těším. Doufám, že se podaří vybrat minimálně stejně vysokou částku jako v minulých letech a bude pro Maxov co nejvíc užitečná a potěší," uvádí Olga Šámalová, náměstkyně ředitelky a vedoucí Úseku vnějších vztahů.

Doprovodný program

O doprovodný program se postará divadelní soubor Karrosa s vystoupením Cestou do Betléma a divadlo Ka2 s loutkovým představením O medvědovi, který nebyl. Koledy a další písně zazpívá pěvecký sbor Gymnázia Na Vítězné pláni.

Přijďte si odpočinout, pobavit se a nakoupit drobné dárky a přispět tak dobré věci.